Oud-wereldkampioen taekwondo John Cocu overleden

Donderdag 21 september 2017

CUIJK - Tweevoudig wereldkampioen taekwondo, John Cocu, is gisterochtend op 56-jarige leeftijd als gevolg van hartproblemen overleden. De Cuijkenaar werd in 1987 en in 1988 wereldkampioen bij de International Taekwondo Federation.

Hij is tot de laatste dag, voor zover hij dat kon, topsporter gebleven. De laatste jaren was hij nog bezig met de vechtsport aikido. Onlangs stond hij op het punt om daarin zijn zwarte band te halen, maar zijn fysieke gesteldheid stond dat uiteindelijk niet toe.

Taekwondoleraar Marc Thijssen, die de taekwondoschool Jirugi in Cuijk van hem heeft vergenomen, noemt het overlijden van John Cocu een groot verlies voor de sport. ,,Hij was een voorbeeld voor andere sporters. Heeft er altijd alles voor gedaan, zonder dat hij er maar een cent mee verdiende. John was mijn trainer, als een vader en hij was een vriend'', aldus Thijssen.

,,Het is jammer dat hij nooit de waardering heeft gehad die hij verdiende. Ik denk dat nog maar weinig mensen in Cuijk weten wat voor geweldige prestaties hij heeft geleverd, dat hij twee keer wereldkampioen is geweest.''

,,Hij kwam nog vaak met zijn zoons in de sportschool. Dan hield hij een stootkussen voor die jongens vast. Dat was mooi om te zien.''

bron: Herman Wissink 21-09-17, 18:53 Laatste update: 22:14.

http://www.gelderlander.nl/maasland/wereldkampioen-john-cocu-overleden

Terug naar nieuwsoverzicht