Oorsprong

Vandaag de dag heeft Taekwon-do zich niet alleen ontwikkeld tot een van de effectiefste methodes van ongewapend gevecht, maar ook tot een prachtige sport, welke je een prachtige conditie verschaft. Taekwon-do is een mengeling van de zeer oude Koreaanse zelfverdedigingskunst "Taekyon", het Japanse karate en de Chinese zelfverdedigingskunst "Kung Fu". Taekwon-do betekent letterlijk het breken of vernietigen met de voet (tae) en de vuist (kwon) en door techniek of methode (do). De "do" is iets moeilijker te omschrijven in het kort, omdat er een bepaalde geestelijke houding mee gepaard gaat,die geworteld is in het traditionele Oost-Azie. Taekwon-do is een sport zoals elke andere sporten, de mannen en vrouwen,die het beoefenen zijn precies zo geweldloos als die van een ander type sport.

Tijdens de trainingen komen alle spieren aan bod. Er wordt een optimaal beroep gedaan op alle spieren, hetgeen voor een soepel en lenig lichaam zorgt. Door de fysieke en mentale training werkt Taekwon-do karakter- vormend, het geeft zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en zelfbeheersing. Kortom, het is een prettige manier van recreatief of actief sport beoefenen.

Direct inschrijven?

U wilt zich direct inschrijven voor het volgen van Taekwon-Do lessen bij vereniging Chang Hun Boxmeer? Maak dan eenvoudig gebruik van ons inschrijfformulier.

Naar inschrijfformulier

Contact opnemen

Taekwon-do geboden
& regels van Chang Hun

Beleefdheid

Integriteit

Volhoudendheid

Zelfbeheersing

Onoverwinnelijke Geest